Jak se krade na internetu

Není to tak dávno, co na Lupě vyšel článeček s všeříkajícím názvem Nepokradeš. Ani web. Že se krade grafika jsem si za dlouhá léta, co trávím na internetu, už zvyknul. Vždy se najde nějaký filuta, který tu lépe, tu hůře zamaskuje fakt, že překročil hranice Inspirace a vydal se cestou sprostého kopírování. Že mě ale pár dní po zveřejnění článku potká totéž v bleděmodrém, mě nenapadlo ani ve snu. A že mívám divoké sny.

"Webdesignerská firma“ tentokrát ale zvolila opačný postup. Grafický vzhled si vyšmudlila svůj, ovšem kompletní XHTML zdrojové kódy včetně stylového předpisu si prostě vypůjčila z jednoho mého projektu. A to včetně mých šikovných a chytrých komentářů. Tak.

V této souvislosti bych rád poděkoval Toplistu, který se ukázal jako velmi užitečný policajt, protože při sledování zpětných odkazů eshopu eBeruška jsem objevil přístup z této stránky. Jedná se pravděpodobně o rozpracovaný projekt prapodivné webdesignerské firmy AVT, která sice vcelku umně štípla zdrojové kódy, ale prozatím pánové kodéři nestihli změnit ID u statistik Toplistu (viz screenshot – kdyby náhodou web zmizel v propadlišti dějin).

Tímto veřejným způsobem bych rád odpovědné šéfy tohoto, zdráhám se říci, webdesignerského studia AVT, požádal, aby přehodnotili svůj přístup k tvorbě webu a uvědomili si, že od této chvíle budu každé jejich dílo sledovat ostřížím zrakem.

Věřím, že jim postačí tato mírná veřejná ostuda a že nebudou riskovat případné právní kroky, které bych byl nucen podniknout a nový eshop, který právě tvoří, postaví na základě svého umu a svých znalostí.

Za což jim velmi zdvořile děkuji.

29. 9. 2005 15:24 – Trvalý odkazKomentáře (15)

Kréta pohledem obyčejného turisty

Těsně před svým odjezdem na jeden z nejkrásnějších řeckých ostrovů jsem slíbil, že o ty nejlepší zážitky a užitečné informace se s vámi podělím. To také dnes, po trochu delší době činím, přičemž za tuto událost můžete poděkovat Yuhůovi, který si vede velmi pěkné zápisky o tomto kouzelném místě a který mě s laskavostí sobě vlastní k sepsání několika odstavců dokopal.

Máte-li tedy čas a chuť nebo uvažujete, že za teplem jižních moří vyrazíte také, pohodlně se usaďte a dopřejte si trochu dobrého (doufám) čtení o Krétě.

Všechny fotografie nejsou dokonalé především proto,že se svým novým digitálem značky Minolta dosud vedeme tichou technologickou válku, ale časem se snad zlepším.

1. 9. 2005 13:24 – Trvalý odkazKomentáře (8)

Nabídka blábolů

Odkazy