Jsem v bossáži a mám ještě pozvánky do Gmailu. Aktualizováno.

Je pravda, že už jsem stará vražda a každodenní ranní pohled do kouzelného zrcadla mi tento holý fakt pravidelně potvrzuje. Pravdou je také to, že díky své sedavé práci u počítací mašiny zjevně ztrácím kontakt s realitou všedních dní odehrávající se na ulicích, v barech, podchodech, pasážích či techno párty. Nejsem in, jsem out, zastaralý vetchý bloud. Asi i proto jsem byl nadmíru překvapen novotvarem, který jsem objevil při procházení jedné z diskusí a jímž byla počastována nemalá část aktivních přispěvovatelů zmíněného fóra.

Hold jsem v největší bossáži“. Jindy ukecaný špičkový vyhlédavač tentokrát zklamal na celé čáře a nenabídl mi pražádné vysvětlení. Bloudím tedy v temnotách a trápím se tím, že jsem něco, o čem ani nevím, co znamená. Nevím, zda být potěšen a s rozjařeným ksichtem předstoupit před svou skeptickou družku, nebo se cítit zrazen a podveden a obrátit se na skvělé a rychlé české soudnictví, aby mi vrátilo ztracené sebevědomí.

Přiznávám pokorně, že uvedený terminus technicus je mi zcela neznámý. Přiznávám se nerad a přesto, že jsem byl párkráte nazván nevlastním vnukem Děda Vševěda. Prosím tedy všechny mé čtenáře, aby mě vyvedli z temnoty nedovzdělané mysli a objasnili mi, srozumitelně, česky a pomalu, co to znamená být v bossáži. Všem ochotným nabízím několik pozvánek do populárního Gmailu, jichž se zhruba pět osamoceně krčí poloztraceno v gigabajtovém vesmíru digitálního světa.

Díky ochotě jednoho z mých čtenářů přináším všem, které tento problém zajímá přesnou definici. Zase jsem o něco chytřejší, což není k zahození.

Bossáž nepochybně pochází od slova Velký šéf, machr, tedy po anglicku boss. Jsem v Bossáži by pak mělo znamenat jsem v těžký pohodě popř. mi všichni můžete…

Naopak, pokud je někdo častován, že tu dělá bossáž, nepochybně se jedná o člověka dávajíciho najevo a stále zdůrazňujícího svou inteligenci, velmi často používajícího slovní spojení 'seš looser či lama. Velmi zřídka se podepisuje, jeho slovní zásoba je sice slabá, ale výrazy používá povětšinou pikantní.

21. 1. 2005 12:29 – Trvalý odkazKomentáře (12)

Nabídka blábolů

Odkazy