Prazvláštní SEO aneb jak vytapetovat Seznam.cz

Nebudu se pouštět do rozsáhlého zkoumání způsobu, jakým se jedné nejmenované cestovní kanceláři podařilo okupovat prvních několik stránek výsledků vyhledávání na portálu Seznam.cz téměř totožnými stránkami. Osobně se ale domnívám, že tento způsob SEO je poněkud nešťastný a vlastně ho považuji za poměrně nekalou soutěž.

Když navíc uvážíte, že jedna každá stránka obsahuje usměvavou tvář kdysi populárního podnikatele, nyní zřejmě majitele cestovní kanceláře tomitour.cz, řeknete si asi spolu se mnou – je tohle opravdu výsledek vyhledávání, který obyčejný uživatel očekává od poměrně neškodného výrazu zadaného do vyhledávacího políčka a znějící „Chorvatsko 2007“?

Pokusil jsem se upozornit pracovníky fulltextu Seznamu.cz pomocí připraveného formuláře a pod hlášení nekorektní SEO techniky jsem se také podepsal, protože nejsem příznivcem anonymních výkříků do tmy.

Odpověď žádná a fulltext Seznamu.cz už téměř týden vrací tyto výsledky vyhledávání.

Také máte pocit, že je něco špatně?

Doplněno – prý se o podobném problému už diskutovalo, což mi nějak uniklo. Následujte tedy tento odkaz na konferenci o SEO

6. 11. 2006 07:44 – Trvalý odkazKomentáře (0)

Tuřín.cz. Nejlepší webhosting ve Vesmíru.

Vesmír má dvě závažné chyby. Tou první je, že je nekonečný a tou druhou je fakt, že je i ve své nekonečnosti příliš malý. V okamžiku, kdy celosvětová informační síť zvaná Internet obdržela zbrusu nové jméno Externet, překonala všechny hranice a rozšířila se jako virus po celém známém i neznámém Vesmíru, začalo být na trhu webhostingových firem poněkud těsno.

Náš magazín je první, který obdržel výjimečné právo na rozhovor s majitelem jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších webhostingových firem, jejímž cílem je, jak sám majitel říká, absolutní dostupnost, absolutní dostupnost a absolutní dostupnost. Podařilo se mu díky jeho důvtipu a pronikavé inteligenci prosadit i na místech, která doposud tvrdě vzdorovala moderní počítačové technice a Externetu všeobecně. Kupříkladu sedmirucí a mírně zapáchající tvorové žijící na zaostalé planetce kdesi v pásmu Oslí mlhoviny dodnes pohánějí své hlučící počítací přístroje párou. I tam se ale náš geniální podnikatel dokázal vsunout a jeho heslo „Páru páře, osli oslům“ vstoupilo do historie, přestože jen málokdo tušil, jaké poselství bezesporu moudré marketingové heslo nese.

Sám šéf veleúspěšné webhostingové firmy je znám jako moudrý, inteligentní a zdrženlivý člověk, který absolvoval několik náročných studií a to nejen na nudné matičce Zemi, ale i na Univerzitě Sedmivědí, nacházející se v prašné galaxii nedaleko Magellanova mračna a vyznačující se vpravdě astronomickým školným. Na získaný titul MRr. (Magistr rozumu a reality) je také náležitě pyšný a není se čemu divit. Pokud je nám známo, všech sedmadvacet semestrů zatím absolvovali pouze tři studenti, z nichž ovšem dva disponovali poněkud nefér handicapem, protože měli k dispozici celkem jedenáct mozků. Na každém chapadle jeden. Opět se ale ukázalo, že Ostravaci jsou best of the best a nemají jenom vykřičenou Stodolní ulici, ale také nadprůměrně nadané a supergeniální mozky.

Tuřín.cz nám navíc svou nekončící expanzí dnes a denně dokazuje, že Ostravaci jsou entitou naprosto výjimečnou v celém Vesmíru a jediní, kdo proti zmíněnému tvrzení protestoval, byla banda socek a idiotů z politicky nekorektní mlhoviny Ochechule, přičemž sám název jejich domova dával tušit, že nemá cenu jejich arogantní výkřiky brát vážně. Jsou to jenom hloupí závistivci, kteří nechápou, že Tuřín.cz, tento skvělý webhosting, je tu výhradně pro jejich dobro. Navíc se ukázalo, že žijí v jiném časovém pásmu, kde jedna hodina trvá i několik let a tak statistiky výpadků skvělého webhostingu Tuřín.cz byly mírně řečeno nadhodnocené. „Jsou to prostě tupci a blbci a ještě navíc závistiví idioti“, poznamenal s diplomacií sobě vlastní šéf té nejskvělejší webhostingové firmy ve známém i neznámém Vesmíru.

Majitel skvělé webhostingové firmy navíc dovedl k dokonalosti systém technické podpory a jeho geniální idea spojit erotickou linku s hotline poradnou zaznamenala nebývalý úspěch a to nejen v civilizacích heterosexuálních, ale také těch, které dávají přednost hypersexualitě, homosexualitě či samosexualitě. Svůdné hlasy technických poradkyň a poradců nabízejících „Více místa, více místa, nebojte se, všechno se vám vejde“ vstoupilo do dějin informatiky a stalo se také leitmotivem polozapomenuté náboženské sekty bojující za rovnost mezi všemi pohlavími myšlenkou, že co přečnívá, má být uříznuto tak, aby se vešlo. Skvostná idea.

Přinášíme vám tedy krátký, ale velmi poučný, rozhovor s jediným a bezvadným majitelem skvělého webhostingu pro všechny.

„Mistře, prozraďte naším čtenářům, jak jste dokázal dosáhnout tak výrazných až vesmírných úspěchů na poli webhostingu?“

„Plno lidí si bohužel ještě nezvyklo, že Tuřín.cz patří do skupiny těch velice úspěšných. Vlastně nejúspěšnějších. Všichni ostatní jsou nicky. Je to logické, poněvadž jsem ten nejlepší a nejúžasnější majitel webhostingu a dokonce mám Oktávku. To je auto. Navíc jsem celebrita v rámci celého Externetu a se vší skromností se řadím na páté až šesté místo. Ale brzy budu první, pořád na sobě totiž pracuji a jsem den ode dne lepší a úžasnější. Ti, co to nechápou, pocházejí ze zaostalých dělnických a závistivých rodin, jsou to socky, idioti, blbci, neználci a absolutní nuly až mínusky, kteří neměli to štěstí být obdařeni mozkem, který by i Einstein záviděl. Pro ty všechny mám jediný vzkaz – já vám ten svůj skvělý webhosting do hlavy naperu i proti vaší vůli, protože Tuřín.cz je prostě to nejlepší, co vás kdy mohlo potkat. Navíc mám školy a sedmadvacet titulů, z toho jeden dokonce až z daleké Anglie. Tuřín je prostě to nejlepší ovoce a celý Vesmír mi dá jednou za pravdu. Všichni jednou budeme Tuříni, to je prostě holý fakt. A žádné nuly na tom nic nezmění."

Děkuji za rozhovor.

2. 11. 2006 18:20 – Trvalý odkazKomentáře (0)

Nabídka blábolů

Odkazy